Падіння Ан-26: у ДБР заперечили інформацію про відмову двигуна

У Державному бюро розслідувань заявляють, що інформація про відмову двигуна літака Ан-26, який зазнав аварії біля Харкова, не відповідає дійсності.

«Була інформація щодо зниження тиску індикатора крутного моменту. А та інформація, яка звучить, що взагалі відмовив двигун – не відповідає дійсності», – заявив 30 вересня в Києві керівник Головного слідчого управління ДБР Максим Борчаковський, повідомляє агентство «Інтерфакс».

Водночас він наголосив, що всі ці обставини встановлюють під час проведення технічного розслідування, яке здійснює головна інспекція Міністерства оборони.

На місці падіння військового літака Ан-26 біля Чугуєва, Харківщина, 25 вересня 2020 року ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

У ДП «Антонов» після катастрофи під Чугуєвом розповіли, скільки нині експлуатується літаків Ан-26 в Україні

У ДБР повідомили, що інформацію з бортових самописців Ан-26, можна буде оприлюднити після дозволу слідчого.

Борчаковський додав, що слідство не відкидає всіх можливих версій катастрофи літака в Чугуєві. «Усі версії, які наразі звучать у ЗМІ, не відкидаються… Нині вирішується питання щодо вибухотехнічної експертизи… Її буде проведено однозначно. Крім вибухотехнічної експертизи, здійснюється технічне розслідування», – сказав він.

На уточнювальне питання про те, чи означає це, що виключити версію теракту можна буде тільки за результатами проведеної вибухотехнічної експертизи, Борчаковський сказав: «Так».

Читайте також: Син загинув в Ан-26, а батько – в Іл-76. Що кажуть в окупованому селі на Луганщині, звідки родом родина Скочкових (рос).

Ввечері 25 вересня літак Повітряних сил ЗСУ Ан-26 впав біля Чугуєва Харківської області за два кілометри від військового аеродрому. На борту літака 1977 року виробництва було 27 людей – військові льотчики та курсанти університету Повітряних сил імені Кожедуба. Вижив лише один курсант, зараз він перебуває у лікарні.

ДБР повідомило, що попередньо перевіряє чотири версії авіакатастрофи на Харківщині.

Ще новини

Leave a Comment